WAC Gemert

TERUGKIJKEN TOT 1966

Competitieleider Hugo Verbakel is de geschiedenis ingedoken en heeft de eindstanden van 58 jaar WAC Gemert teruggevonden. De winnaar van het oprichtingsjaar was Drogisterij 't Hert. De oudere spelers en coaches kunnen herinneringen ophalen aan de namen Zanzie Boys, FC Minten, FC de Hel, Huisman, Martenali Sport, Vossenkamp, De Knabbelaar, Hermans Optiek en vele andere.

Bekijk de standen van 1966 tot en met 2006 hier.

Bekijk de standen van 2007 tot en met 2024 hier.

Donderdag 23-05-2024

EINDE SEIZOEN WAC GEMERT

Na weer een mooi seizoen mogen de teams zich weer gaan opmaken voor een welverdiende vakantie. Nadat de kampioenen in de 4 klassen al eerder bekend waren stonden er op de laatste speelavond nog de halve en finales voor de kleine en grote beker op het programma waarna zoals gebruikelijk het seizoen afgesloten werd bij @Harmse. Op deze avond krijgen al de winnaars hun bekers overhandigd en wordt ook de sportiviteitsprijs bekend gemaakt. Deze was dit jaar voor het stoppende team van van Schijndel Dakbedekkingen, zij mogen zich het sportiefste team over het gehele competitieseizoen noemen. Deze punten worden elke week gegeven door de onmisbare scheidsrechters welke ook bijna allemaal aanwezig waren. Zij werden allemaal bedankt voor het goed verlopen seizoen en mochten allemaal een bloemetje mee naar huis nemen. Ad Beekmans, die wegens omstandigheden de laatste maanden miste, kwam als afgevaardigde symbolisch naar voren en hopelijk zien wij hem in het nieuwe seizoen weer fluitend in de zaal. Lijkt het je ook leuk om wedstrijden te gaan fluiten tegen een leuke vergoeding, dat kan, we zijn nog altijd op zoek naar nieuw talent! Heb je interesse dan kun je je melden via wacgemert@hotmail.com. Ook worden op deze laatste avond altijd de jubilarissen gehuldigd. Dit jaar zelf een 50-jarig jubileum namelijk van Frans Vogels welke als voetballer en later ook als sponsor zijn strepen in het zaalvoetbal heeft verdiend. Verder een aantal 40-jarige jubilarissen namelijk Jaap Verbakel, Rudo Meulenpas, Hans van Erp, Toon van den Boom, Rico van Gaal-Appelhof en voorzitter Hans van den Berg. Ook een groot aantal 25-jarige jubilarissen namelijk aftredend penningmeester Jeroen van de Eijnde, Morgan Bosma, Glenn Haverkort, Mark Verbakel, Wouter van Erp, Marijn Haenen, Cis Slits, Henk Niezen, Bart van de Ven, Henk Donkers en als laatste de drijvende kracht achter de scheidsrechterszaken en scheidsrechter Frank van de Heuvel. Ook mocht Pieter Penninx een bloemetje in ontvangst nemen, samen met Frans Vogels, welke beide jarenlang teams sponsorden bij de WAC. Na al de plichtplegingen werd de avond gezellig afgesloten onder een genot van een hapje en een drankje.

Donderdag 16-05-2024

VAN SCHIJNDEL DAKBEDEKKINGEN WINNAAR KLEINE BEKER

Als eerste deze avond stonden de halve finales van de kleine beker op het programma. In de eerste halve finale speelden Dirk’s Angels en van Schijndel Dakbedekkingen, beide uit de 1ste klasse, tegen elkaar. Nadat Rob van de Crommenacker Dirk’s Angels op 1-0 weet te zetten is het van Schijndel Dakbedekkingen dat voor rust de gelijkmaker weet te maken door Jeroen Cornelissen. In de 2de helft is het Leandro Ribeiro die van Schijndel Dakbedekkingen naar de finale schiet. In de andere halve finale is het 3de klasser Keurslager Megens dat na strafschoppen weet te winnen van Vogels Metaalbewerking uit de 2de klasse. Lang leek het erop dat Vogels door een doelpunt van Emile de Jager de winst zou pakken maar door een doelpunt van keeper Joost Jansen 2 minuten voor tijd wisten ze toch de strafschoppen te halen. Later op de avond dus de finale tussen het in de 3de klasse uitkomende Keurslager Danny Megens en het in de 1ste klasse uitkomende van Schijndel Dakbedekkingen. Van Schijndel begint niet goed aan de wedstrijd en staat al snel achter door een doelpunt van Marijn Haenen echter weten ze deze achterstand ook weer vrij snel om te buigen naar een 3-1 voorsprong mede dankzij 2 doelpunten van Duane Villanueva. Van Schijndel is duidelijk de beter voetballende ploeg maar neemt ook veel risico met het aanvallende spel met keeper Erik van Dijk. Hiervan weet Keurslager Danny Megens te profiteren wederom door Marijn Haenen, 3-2. Maar het voetballende vermogen wint het uiteindelijk toch en bij Keurslager Danny Megens vloeien de krachten ook langzaam weg. Van Schijndel loopt hierdoor uit naar een 6-2 voorsprong als Niels van de Valk toch nog een doelpunt kan meepikken. Hierna is het van Schijndel dat de score weer overneemt en uitloopt naar een 10-3 overwinning mede dankzij 5 doelpunten van Duane Villanueva. Van Schijndel Dakbedekkingen dat na dit seizoen stopt als team mag later op de avond dan ook terecht de beker in ontvangst nemen. Ook krijgen ze de sportiviteitsprijs overhandigd voor het sportiefst beoordeeld team over het gehele competitieseizoen. Keurslager Danny Megens mag terugkijken op een goed seizoen na een derde plaats in de competitie en het bereiken van de finale van de kleine beker.

HAPPY BOYS 3 WINNAAR GROTE BEKER

In de grote beker stonden eerst de halve finales op het programma. De kampioen van de 1ste klasse van Heugten Baddesign moest aantreden tegen het in de hoofdklasse uitkomende Happy Boys 3. Laatstgenoemde kwam al snel op voorsprong door aanvoerder Jeff Rijksen en leek met een 2-0 voorsprong te gaan rusten na een doelpunt van Tim van Melis echter van Heugten gaf zich niet zomaar gewonnen en wist door doelpunten vlak voor en na de rust, van Hein van Kemenade en Erwin von Kriegenbergh, de stand weer gelijk te trekken. Happy Boys 3 kwam met nog 10 minuten te spelen weer op voorsprong door keeper Ruud van de Elzen. Hierdoor moest van Heugten meer risico gaan nemen wat resulteerde in doelpunten aan de andere kant door Rik Crommentuyn en Tom Brzoskowski waardoor Happy boys 3 zich mocht gaan klaarmaken voor de finale. In de andere halve finale stonden kampioen van de hoofdklasse, Spier/vd Meijs, en ook in de hoofklasse uitkomende Commanderij 1 tegenover elkaar. Na een aftastend begin van beide ploegen is het Commanderij 1 dat via Ramon Bongers de voorsprong neemt echter Spier/vd Meijs weet al snel weer de stand gelijk te trekken door René de vries. Maar bijna meteen na de aftrap staat Commanderij 1 alweer op voorsprong door een doelpunt van Koen Gieling. In de 2de helft weet Spier/vd Meijs een overtal situatie niet uit te spelen maar 10 minuten voor het einde weten ze toch de 2-2 te maken door Frank Kohlen. Echter ook nu kunnen ze deze stand niet lang vasthouden als Commanderij 1 weer snel scoort wederom door Ramon Bongers. Even later wordt het ook nog 4-2 door Erik Peters en kan Spier/vd Meijs de triple wel vergeten. Later op de avond dus de finale om de grote beker tussen Commanderij 1 en Happy Boys 3. Happy Boys 3 heeft licht de overhand en weet na 10 minuten spelen op voorsprong te komen na een knap doelpunt van Kaveh Mohebbi. Een paar minuten later lijkt het 2-0 te worden echter een schot van Jeff Rijksen beland op de paal. Maar een minuut later is het toch raak, na goed voorbereidend werk van Jeff weet Hans van de Berg de 2-0 te scoren. In de 2de helft moet Commanderij 1 meer gaan komen en ze dringen Happy Boys 3 dan ook steeds verder terug dat resulteert al snel, ietwat gelukkig, in de 2-1 als een schot van Koen Gieling via een been van Happy Boys 3 in eigen doel beland. Hierna kan de wedstrijd alle kanten in met mogelijkheden aan beide zijdes echter weten de keepers met enkele goede reddingen dit te voorkomen en eindigt deze wedstrijd in een 2-1 overwinning voor Happy Boys 3 en mogen zij de grote beker in ontvangst nemen.