VDL E1 - Feyenoord F1 6-5
VDL E2 - Feyenoord F2 4-5
VDL F1 - Feyenoord F3 0-2
Feyenoord F4 - Alphense Boys F1 1-1

Home Nieuws Wedstrijdverslagen Feyenoord Voetbalschool zaterdag 17 september 2011

Wedstrijdverslagen Feyenoord Voetbalschool zaterdag 17 september 2011

Boyd Reith pictureLees hier de wedstrijdverslagen van zaterdag 17 september 2011 Feyenoord D1 – ADO Den Haag D1 1-0

In een leuke wedstrijd, waarin beide ploegen diverse kansen kregen op de overwinning, heeft Feyenoord D1 uiteindelijk aan het langste einde getrokken.
De jongens van trainer Roy Makaay moesten in de beginfase wennen aan het aanvallend spelende ADO Den Haag (met vier spitsen), waardoor de start voor de Haagse bezoekers was.

d1adot1-

Toch was het Feyenoord dat de score opende: na een goede aanval testte Tahith Chong de lat, Boyd Reith was vervolgens het meest attent in de rebound.
Twee gevaarlijke hoekschoppen van Feyenoord werden kort daarna helaas voorlangs gekopt, waarna het goedspelende ADO gevaarlijk werd.
Met een goede redding zorgde Feyenoord-keeper Elber Evora er echter voor dat Feyenoord D1 na tweeënhalve wedstrijd nog steeds ‘de nul’ behield.

d1adot2-

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld: beide ploegen kregen kansen om te scoren, waardoor het voor de neutrale toeschouwer een leuk schouwspel bleef.
Feyenoord kreeg het ook na de pauze voor elkaar om geen tegendoelpunt te incasseren en met drie competitiewedstrijden achter de rug – die ook nog eens alle drie gewonnen werden – blijven de Rotterdammers zonder tegentreffers.
Een smetje op de overwinning was het geblesseerd uitvallen van doelpuntenmaker Boyd Reith, nadat hij in botsing was gekomen met een ADO-speler.

d1adot4-

Scoreverloop:
’13 1-0 Boyd Reith

Opstelling: Elber Evora, Tijs van den Heuvel (Vince van Hagen), Yesin van Eijck, Hidde van de Ende (Edin Bibuljica), Justin Bekkering; Jeremy van Mullem (Jordi Wehrmann), Niels van Wetten, Noa Lang; Boyd Reith (Jordy Sonneveld), Dylan Vente en Tahith Chong.

Jodan Boys D1 – Feyenoord D2 4-4

Feyenoord D2 heeft zaterdag nagelaten om de drie punten mee te nemen uit Gouda.
De jongens van trainer James van der Kraan kwamen drie keer op voorsprong, maar zagen Jodan Boys twee minuten voor tijd nog op gelijke hoogte komen.
Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat Feyenoord in de problemen zou komen: Nelson Amadin en Milan van Ewijk zorgde voor een 2-0 voorsprong, maar vijf minuten na de kantenwisseling was het duel weer in evenwicht.
Carlito Fermina zette Feyenoord D2 weer op voorsprong, maar opnieuw toonde de thuisploeg veerkracht.
Ook de 3-4 van Ian Smeulers bleek niet genoeg, want op het einde van de open tweede helft maakte Jodan Boys weer gelijk.
,,Dit was onze slechtste helft van het seizoen. We hebben niet goed gespeeld en waren vooral verdedigend erg slordig. De doelpunten werden door ons veel te makkelijk weggegeven en normaal als je drie keer op voorsprong komt win je zo’n wedstrijd”, keek Feyenoord-trainer James van der Kraan, die geen beroep kon doen op de langer geblesseerde Benjamin Reemst en Hamdi Akujobi, terug op het duel.

’58 4-4

Opstelling: Azar Ghennem, Milan Devilee, Lutë Rashiti (30. Achraf el Bouchataoui), Ian Smeulers, Alexander Stol; Cas Devilee, Berkay Kara, Teun Heijberg; Nelson Amadin (40. Carlitho Fermina), Max Spakman (40. Jordy Hulsman) en Milan van Ewijk (40. Simon Loshi).

SC Feyenoord D2 – Overmaas D1 7-0

Feyenoord E-top boekte zaterdagmorgen een ruime overwinning op Overmaas D1: 7-0.
Vanaf het begin was Feyenoord al sterker en de openingstreffer van Pepijn Doesburg liet dan ook niet lang op zich wachten.
Net als in de midweekse oefenwedstrijd tegen Zwervers Capelle (1-1) ontbraken Quilindschy Hartman, Daniel van Leeuwen en Denzel Hall vanwege blessures en ook de geblesseerde Quinten Maduro kon niet meedoen.
Crysencio Summerville en Toshio Lake zorgden ervoor dat het duel halverwege eigenlijk al beslist was in het voordeel van Feyenoord D2, dat keeper Connor van den Berg terug zag komen van een blessure en waar onder 10-speler Sem Valk goed inviel.
Na de pauze kwamen de spelers van trainer Yori Bosschaart nog beter voor de dag: het onnodige balverlies bij het opbouwen van achteruit bleef uit en kansen werden gecreëerd in overvloed.
Pepijn Doesburg maakte zijn tweede en derde treffer van de dag en Stijn Gerrits en Crysencio Summerville zorgden uiteindelijk voor de 7-0.
,,We hebben na de rust prima gespeeld en creëerden heel veel kansen via mooie combinaties en individuele acties. Daar ben ik blij om, ook al had de score misschien nog iets hoger uit kunnen vallen”, aldus trainer Yori Bosschaart.

’59 7-0 Crysencio Summerville

Opstelling: Connor van den Berg, Stijn Gerrits (30. Sem Valk), Jurriën Maduro (45. Ezra Hoogenboom), Ravi Yates, Ezra Hoogenboom (30. Enzo van der Heijden); Teun van der Donk, Kai Verbeek, Pepijn Doesburg (55. Toshio Lake); Crysencio Summerville, Toshio Lake (30. Malik Dijksteel) en Mohammed el Karbachi (45. Stijn Gerrits).

BVCB E1 – Feyenoord E1 2-2

Feyenoord E1 kwam niet tot een overwinning tegen BVCB E1, maar speelde wel zijn beste wedstrijd van het seizoen.
Voor de pauze kwam Feyenoord tegen de verhouding in op achterstand (2-0), maar de jongens van trainer Glenn van der Kraan toonden na rust veerkracht: Ian Maatsen zorgde meteen na de kantenwisseling voor de aansluitingstreffer en vijf minuten later was het opnieuw Ian die de stand weer in evenwicht bracht.
Ook het laatste kwartier speelde de jonge Rotterdammers prima combinatievoetbal, maar helaas bleef de derde treffer uit.
,,Het is jammer dat je geen drie punten weet te pakken, maar we hebben goed gespeeld vandaag”, vertelde trainer Glenn van der Kraan na afloop. ,,Het combinatievoetbal was goed en we hebben na rust karakter getoond. Woensdag hebben we goed getraind en die lijn is doorgetrokken naar vandaag. Een dikke pluim voor de jongens, ondanks dat we niet winnen.”

1-0
2-0
’38 2-1 Ian Maatsen
’44 2-2 Ian Maatsen

Spelers: Jaden Klop, Malayro Bogarde, Marvin Verhagen, Sammy Tel, Ian Maatsen, Matthew Verheul, Robin Esajas, Daan Troost en Dylan Griekspoor.

Excelsior Rotterdam E1 – Feyenoord E2 7-1

Feyenoord E2 leed een ruime nederlaag in de stadsderby tegen Excelsior, maar daar zag het in de eerste helft alles behalve naar uit.
Het team van trainer Davey van den Berg was vanaf het begin bij de les en toonde veel inzet.
Na tien minuten kwam Feyenoord dan ook terecht op voorsprong, nadat Révelino vanaf de rechterkant een goede actie naar binnen maakte en afrondde.
Vijf minuten na de openingstreffer kwam Excelsior weer op gelijke hoogte, waarna Noah Naoujoks namens Feyenoord de paal raakte.
Ook Excelsior kreeg een aantal mogelijkheden, maar het bleef gelijk tot aan het rustsignaal.
Na de pauze veranderde het spelbeeld volledig: waar beide ploegen in de eerste helft nog gewaagd waren aan elkaar, was Excelsior op het eigen kunstgras in de tweede helft een stuk sterker.
Uiteindelijk viel de einduitslag iets geflatteerd uit, maar aan de nederlaag viel niets af te dingen.
,,Dit is een leerpuntje voor de volgende wedstrijden. We moeten in het vervolg meer dan een helft goed proberen te spelen”, vertelde Feyenoord-trainer Davey van den Berg achteraf.

Doelpunt Feyenoord:

’10 0-1 Révelino Kramer

Spelers: Ahmed Azmi, Ismael Stellingswerf, Noah Naujoks, Tyrese Asante, Révelino Kramer, Ilano Silva Timas, Shairon Mhanni, Justin Papendrecht en Zenya Deurloo.

Feyenoord F1 – VELO F1 5-1

Feyenoord F1 won verdiend van VELO uit Wateringen, maar kwam pas laat op gang.
De jongens van trainer Leen Boer zetten over het hele veld goed druk, waardoor ze de bal vaak weer snel in bezit hadden.
Na zeventien minuten opende Feyenoorder Jari van de Lippe de score en drie minuten later vergrootte Milan Hokke de marge.
Ook de 3-0 kwam van de voet van Milan, die goed reageerde uit de rebound.
Nog geen minuut later kwam VELO tot scoren, nadat Feyenoord F1 met bijna de hele ploeg naar voren was gelopen.
Met een mooi afstandsschot zorgde Delano Costella ervoor dat het verschil weer drie werd en Ky-mani van Gonter zette de uiteindelijke uitslag op het scorebord: 5-1.
,,Dit was een verdiende overwinning. We zetten vandaag goed druk en iedereen heeft goed geluisterd. Een pluim voor de ploeg dus”, was trainer Leen Boer tevreden. ,,Het enige puntje van kritiek was het nemen van de penalty’s na de wedstrijd. Sommige jongens denken daar te gemakkelijk over en dat mag dus wel wat scherper.”

’17 1-0 Jari van de Lippe
’20 2-0 Milan Hokke
’31 3-0 Milan Hokke
’32 3-1
’35 4-1 Delano Costella
’36 5-1 Ky-mani van Gonter

Spelers: Jari van de Lippe, Milan Hokke, Delano Costella, Ky-mani van Gonter, Anthony Costella, Stilanos Damkalis, Talha Karatas, Tyrell Tearr en Giornny Victor dos Santos.

Feyenoord F2 – Sparta Rotterdam F1 4-1

Tegen stadsgenoot Sparta kwam Feyenoord F2 tot een mooie overwinning, die in het laatste half uur tot stand kwam.
Vanaf de aftrap bleef het lang 0-0 tussen de ploegen, maar nadat Jesper Kusters de thuisploeg op voorsprong had gezet maakte zijn teamgenoot Merlijn Roels nog voor de pauze de 2-0.
Ook in de tweede helft speelde Feyenoord goed en was het sterker dan Sparta, maar niet alle ballen die de Feyenoorders op doel schoten vlogen erin.
Shiloh ’t Zand en opnieuw Jesper Kusters bezorgden Feyenoord een ruime 4-0 voorsprong.
De slotfase was voor Sparta Rotterdam: eerst maakten zij een treffer, waarna het ook nog een goede kans kreeg op een tweede doelpunt.
,,We speelden leuk voetbal en hebben eigenlijk nog iets te weinig gescoord. Gelukkig scoorden wij als eerste, want het bleef nog lang 0-0. Na die treffer ging het echt lopen en werden wij steeds sterker. Het voetbalplezier straalde eraf bij die jongens en dat is goed om te zien”, was trainer Ronald van Lent tevreden over de overwinning.

’14 1-0 Jesper Kusters
’17 2-0 Merlijn Roels
’23 3-0 Shiloh ’t Zand
’31 4-0 Jesper Kusters
’38 4-1

Spelers: Devin Remie, Kaj Platteschor, Merlijn Roels, Shiloh ’t Zand, Jesper Kusters, Jano van der Bos, Damian van de Heijden, Max Christoffel, Rodney Debets en Jurre Snijders.

Excelsior’20 F1 – Feyenoord F3 1-14

Vorige week kwam Feyenoord F3 tot zeven doelpunten tegen Overmaas, deze week verdubbelde de spelertjes van trainer Patrick van Seeters dat aantal doelpunten: 1-14.
Vanaf het begin van de wedstrijd hadden de jongens van Feyenoord F3, die hun teamgenoot Lamare Bogarde nog steeds misten vanwege een blessure, de bal in hun bezit.
In de eerste helft scoorde Feyenoord vier keer, terwijl de thuisploeg uit Schiedam ook een doelpunt maakte.
Na de pauze gingen de Rotterdammers vrolijk door met combineren en dit leidde nog eens tot tien treffers.
Opvallend was dat Siem de Moes de helft van de Feyenoord-doelpunten voor zijn rekening nam.
Na afloop vierden de jongens een klein en verdiend feestje op het veld.
,,We hebben een goede trainingsweek gehad, waarin we veel pass- en trapoefeningen hebben gedaan. Leuk dat het vandaag dan tot uiting komt in goed samenspel tijdens de wedstrijd”, aldus trainer Patrick van Seeters.

1-14 Siem de Moes

Spelers: Tijn Stehmann, Liam Oetoehganal, Niels van Wingerden, Remsey van der Linden, Siem de Moes, Amir Rais, Jamal Ourhis, Rahim Djadjiri en Senne van de Sluis.

Feyenoord F4 – Spirit F1 3-2

Feyenoord F4 was in competitieverband vrij, maar oefende op eigen veld tegen Spirit F1.
De ploeg van Feyenoord - gecoacht door Marchanno Schultz - pakte in de eerste helft een voorsprong van 2-0 door doelpunten van Delano van der Heijden en Ilias Dardour, maar nog voor rust maakte de bezoekers uit Ouderkerk aan de IJssel de aansluitingstreffer.
Na de kantenwisseling zorgde Lars de Blok voor een ruimere Feyenoord-voorsprong, maar bij vlagen was het spel van de thuisploeg wat te slordig.
,,Iedereen wilde bij ons de bal hebben, waarom het soms wat chaotisch oogde vanaf de zijkant. We probeerden wel te voetballen, maar het samenspel kan alsnog beter. Over het resultaat ben ik tevreden en ik kon zien dat de jongens echt wilden winnen”, aldus trainer Marchanno Schultz.
Na de 3-1 maakte Spirit overigens nog een tweede treffer, maar verder dan dat kwamen de bezoekertjes nooit.
Na afloop maakten de jongens van Feyenoord F4 nog een mooi vreugdedansje om de overwinning te vieren.

‘2 1-0 Delano van der Heijden
’13 2-0 Ilias Dardour